DECLARACIÓ
CAMPIONAT D’ATLETISME MÀSTER EUROPEU A L’INTERIOR
(EMACI 2020 BRAGA)

Benvolguts participants a EMACI 2020 Braga,

És sabut que, independentment del país o de la nacionalitat, vivim la nostra vida diària amb una desigual lluita amb un invisible, perillós i fàcilment transmissible.
Aquest perill, amb el nom de nou coronavírus (COVID-19), ha afectat notablement les nostres rutines diàries, provocant diferents respostes, de país a país, segons el volum de persones infectades.
Malgrat diverses interpretacions sobre el perill d’aquest virus, totes les agències governamentals han promogut una àmplia gamma de mesures, restriccions i polítiques que tenen com a objectiu crear mesures per contenir la propagació del virus.
La Direcció General de Salut, una entitat governamental que dirigeix ​​la salut a Portugal, va definir una sèrie de paràmetres que permeten realitzar una avaluació del risc, a la vista dels coneixements científics existents.
Per dur a terme aquesta avaluació, es va concloure que EMACI 2020 Braga, s’assumeix com un esdeveniment esportiu d’alt risc, a causa del fet que es realitza eminentment a l’interior, que comprèn un total de més de 3.000 participants, amb una edat avançada i vinguda. de 51 països, alguns amb altes taxes d’incidència de COVID-19.
En aquesta anàlisi també es va trobar que qualsevol mesura de contenció que es pugui adoptar per reduir el risc de propagació de la malaltia no sembla, en el context esportiu en què es desenvolupa, una garantia suficient per reduir el risc de transmissió de malaltia.
Davant els supòsits d’aquesta anàlisi, l’organització va decidir presentar el manteniment d’aquest esdeveniment a la Comissió Municipal de Protecció Civil, una organització que integra totes les entitats responsables de la seguretat de les persones que formen part de la comunitat de Braga, tal. com l’ajuntament, protecció civil, Ministeri de Salut, Organització de salut pública, forces de seguretat, entre d’altres.
Es va recomanar per unanimitat que EMACI 2020 Braga no es celebrés, no només perquè la seguretat dels participants, organització, jutges i voluntaris no estava garantida, sinó també perquè la ciutat i el país podrien patir conseqüències amb aquest esdeveniment esportiu.
En vista d’aquesta forta recomanació, que s’associa amb una anàlisi d’alt risc per part de la Direcció General de Salut de Portugal, EMACI 2020
L’organització Braga no pot deixar de celebrar aquest important esdeveniment esportiu, que certament marcarà la història esportiva de Braga i Portugal.
Com a entitat responsable de la seguretat de tots els participants i de les seves famílies, el Comitè Organitzador Local, malgrat el treball extrem i les inversions que ja s’han fet fins ara, és absolutament incapaç d’assegurar aquesta seguretat, cosa fonamental per a l’èxit que tots desitjàvem amb aquest campionat. .
Entenem la insatisfacció que pot provocar aquesta mesura en els més de 3.150 participants que haurien estat amb nosaltres a Braga, del 15 al 21 de març, però sens dubte viurem un període d’incertesa extrema, que podria acabar d’una manera tràgica. que no podríem suportar la nostra consciència.
Per a nosaltres, l’entitat organitzadora, entenem que la vida és més important que celebrar un esdeveniment esportiu.
Tot i això, tenint en compte la responsabilitat que vam assumir quan ens vam convertir en la ciutat organitzadora de EMACI 2020 Braga i la importància d’aquest esdeveniment esportiu, presentem al Master Europeu d’Atletisme la nostra total voluntat de posposar aquest campionat al gener del 2021 (del 10 al 17 de gener), permetent així la seva realització.
Li donem les gràcies a tots per comprendre aquesta presa de decisions, que per descomptat va ser extremadament difícil de prendre, però que en consciència entenem que seria la millor opció per a tothom.
Esperem sincerament que estigueu aquí amb nosaltres el gener de 2021. Comptem amb tots vosaltres.

Braga, 04 de març del 2020

Vicepresident de l’Ajuntament de Braga | President del LOC

Sameiro Araújo